Restavracija Sedem je šolska restavracija v Sloveniji, ki deluje po inovativno zasnovanem poslovnem modelu, kjer študenti pod nadzorom mentorjev samostojno izvajajo vse strokovne procese.

Restavracija Sedem je za šolo velika pridobitev, saj naši študenti pridobljeno teoretično znanje tu uporabijo v praksi. Urijo se v pripravi dobre kave, naravnih sokov, spoznavajo surovine, sestavljajo in pripravljajo jedi in sladice vseh vrst, razvijajo in utrjujejo spretnosti pri sprejemanju gostov in v strežbi, organizirajo delo, razmišljajo o uvajanju novitet … Za študente je ob zaključku šolanja in pridobitvi diplome zelo pomembno, da znajo pokazati vse pridobljene strokovne kompetence. Pod budnim očesom mentorjev v restavraciji pridobijo še več znanja in izkušenj in so v trenutku, ko šolo zapuščajo z diplomo v roki, bolj samozavestni in pripravljeni za nova odkrivanja in ustvarjalne poklicne izzive.

Cilji, h katerim stremimo v naši restavraciji, so zadovoljstvo gosta, kulinarična dovršenost in profesionalna postrežba.

Veseli nas, da je ta naš trud prepoznan tudi širše. Že četrto leto zapored se namreč uvrščamo med najboljše restavracije v Mariboru po vodniku Gault&Millau in da smo že prav tako četrto leto zapored prejeli posebno priznanje The Plate Michelin. 

Več informacij najdete na spletni strani restavracije: RESTAVRACIJA SEDEM

 

NAŠI DIPLOMANTI

JURE GOLEŽ, owner of Martour

»For me, VSGT is more than just a school – it’s a place that gives you as much as you want to take.«

MARJETKA HOLCMAN, personal trainer and owner of CORE Gym Centre

»I learned to use the word wellness correctly, supported by all 7 pillars of wellness.«

BOŠTJAN VOLK, Chef at Gostišče Volk and European Young Chef of 2023

»VSGT empowered me with important knowledge for my future career, lots of good practice and lots of good memories.«

FILIP ROSSI, Director of Hospitality and Marketing at Vina Rossi

»When I decided to study at VSGT in Maribor, everyone said “are you crazy”. It turned out to be one of the best experiences I’ve ever had.«

NUŠA KOROTAJ, CEO of Terme Sveti Martin

»VSGT was the turning point in my career in tourism.«

JORG ZUPAN, owner and Chef of the Restaurant Breg and Aftr

»VSGt is the place where my passion for cooking developed.«

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.