Restavracija Sedem je šolska restavracija v Sloveniji, ki deluje po inovativno zasnovanem poslovnem modelu, kjer študenti pod nadzorom mentorjev samostojno izvajajo vse strokovne procese.

Restavracija Sedem je za šolo velika pridobitev, saj naši študenti pridobljeno teoretično znanje tu uporabijo v praksi. Urijo se v pripravi dobre kave, naravnih sokov, spoznavajo surovine, sestavljajo in pripravljajo jedi in sladice vseh vrst, razvijajo in utrjujejo spretnosti pri sprejemanju gostov in v strežbi, organizirajo delo, razmišljajo o uvajanju novitet … Za študente je ob zaključku šolanja in pridobitvi diplome zelo pomembno, da znajo pokazati vse pridobljene strokovne kompetence. Pod budnim očesom mentorjev v restavraciji pridobijo še več znanja in izkušenj in so v trenutku, ko šolo zapuščajo z diplomo v roki, bolj samozavestni in pripravljeni za nova odkrivanja in ustvarjalne poklicne izzive.

Cilji, h katerim stremimo v naši restavraciji, so zadovoljstvo gosta, kulinarična dovršenost in profesionalna postrežba.

Veseli nas, da je ta naš trud prepoznan tudi širše. Že četrto leto zapored se namreč uvrščamo med najboljše restavracije v Mariboru po vodniku Gault&Millau in da smo že prav tako četrto leto zapored prejeli posebno priznanje The Plate Michelin. 

Več informacij najdete na spletni strani restavracije: RESTAVRACIJA SEDEM

 

NAŠI DIPLOMANTI

JURE GOLEŽ, lastnik podjetja Martour

»VSGT zame predstavlja več kot samo šolo – je prostor, ki da točno toliko, kot si želiš sam vzeti

MARJETKA HOLCMAN, osebna trenerka in lastnica gym centra CORE

»Naučila sem se uporabljati besedo velnes v pravi luči, podprto z vsemi velneškimi stebri

BOŠTJAN VOLK, Chef Gostišča Volk in Evropski mladi kuhar leta 2023

»VSGT mi je dala pomembno znanje za nadaljnjo poklicno pot, veliko dobre prakse in ogromno lepih spominov

FILIP ROSSI, direktor gostinstva in marketinga v podjetju Vina Rossi

»Ko sem se odločil za študij na VSGT v Mariboru, so mi vsi rekli „pa kaj si ti nor“. Izkazalo se je, da je to bila ena izmed mojih najboljših izkušenj

NUŠA KOROTAJ, generalna direktorica Term Sveti Martin

»VSGT je bila odskočna deska za mojo kariero, pot v turizmu

JORG ZUPAN, lastnik in vodja kuhinje v restavracijah Breg in Aftr

»Nad kuhanjem sem se navdušil prav na VSGT, za kar sem še danes hvaležen

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.