MEDNARODNO SODELOVANJE

 

Doma po vsem svetu, bi lahko na kratko povzeli mednarodno udejstvovanje VSGT Maribor, saj smo odprta, sodobna in evropsko usmerjena šola, ki je dobro poznana v mednarodnem prostoru.

V prvih letih delovanja šole smo se usmerili predvsem v usvajanje in utrjevanje osnovnih veščin delovanja izobraževalne institucije, v naslednjih letih pa smo se usmerili v evropski hotelirsko-turistični prostor, z namenom da v slovenski prostor prenašamo inovativna znanja in veščine za izboljšanje obstoječih oblik dela. Z izobraževanjem in povezovanjem z najboljšimi v mednarodnem prostoru smo razvili evropsko primerljive študijske programe, z znanjem in izkušnjami pa soustvarjamo inovativni storitveni prostor.

VSGT Maribor s svojo aktivnostjo in prisotnostjo pušča viden pečat v mednarodnem prostoru. Smo aktivni člani v več mednarodnih strokovnih združenjih, v katerih vodstvo šole in predavatelji zasedajo pomembne funkcije:

Mednarodno mreženje je ključno področje VSGT Maribor, saj omogoča kakovostno izvajanje našega primarnega poslanstva, hkrati pa nas usmerja k izboljšanju obstoječih dejavnosti in k razvoju novih oblik dela. S takim delovanjem skrbimo za lastni razvoj in za razvoj gostinsko-turistične stroke doma in v tujini.

 

NAŠI DIPLOMANTI

JURE GOLEŽ, lastnik podjetja Martour

»VSGT zame predstavlja več kot samo šolo – je prostor, ki da točno toliko, kot si želiš sam vzeti

MARJETKA HOLCMAN, osebna trenerka in lastnica gym centra CORE

»Naučila sem se uporabljati besedo velnes v pravi luči, podprto z vsemi velneškimi stebri

BOŠTJAN VOLK, Chef Gostišča Volk in Evropski mladi kuhar leta 2023

»VSGT mi je dala pomembno znanje za nadaljnjo poklicno pot, veliko dobre prakse in ogromno lepih spominov

FILIP ROSSI, direktor gostinstva in marketinga v podjetju Vina Rossi

»Ko sem se odločil za študij na VSGT v Mariboru, so mi vsi rekli „pa kaj si ti nor“. Izkazalo se je, da je to bila ena izmed mojih najboljših izkušenj

NUŠA KOROTAJ, generalna direktorica Term Sveti Martin

»VSGT je bila odskočna deska za mojo kariero, pot v turizmu

JORG ZUPAN, lastnik in vodja kuhinje v restavracijah Breg in Aftr

»Nad kuhanjem sem se navdušil prav na VSGT, za kar sem še danes hvaležen

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.