Dan, ki sem ga čakala. Ne le zaradi gospe Alme, ki sem si jo res želela spoznati, temveč zaradi snidenja s prijatelji iz šole.
Zaradi dela si včasih premalokrat vzamemo čas za prijatelje, zato so takšni prijetni dogodki res dobrodošli.
Sladice so poleg ostalega kuhanja moja strast in zgodba gospe Alme, kako je začela s sladicami, me je navdušila. V restavraciji, v kateri je delala, so ji rekli, naj speče torto. Do tistega trenutka se s tem še ni ukvarjala, a ji je vseeno uspelo. Večkrat si želiš nekaj poskusiti, a te je strah. Na koncu pa ugotoviš, da je potreben samo pogum, kar ga gospa Alma ima. Napisala je knjigo za vse začetnike, tudi za tiste, ki ne poznajo osnovnih sestavin. Dolgoletna članica Slovenske kuharske reprezentance, mednarodno priznana kulinarična sodnica, sodnica v najbolj gledanem kulinaričnem šovu Masterchef ter dama z laskavim nazivom femme fatale leta 2016 Alma Rekić je zbranim med drugim zaupala, da je knjiga nastajala kar med snemanjem šova Masterchef in da z zadovoljstvom opazuje razvoj slovenske kulinarike. Udeleženci pa so imeli priložnost nekaj njenih receptov tudi okusiti. Sedaj se lahko priprave torte loti prav vsak. Zanimivi so mi tudi okusi, ki jih je izbirala. V njih je izrazila sebe in okuse, ki jih obožuje. Imeli smo priložnost poskusiti tudi arašidovo torto, ki je bila res odlična. Spominjala je na znano čokoladico Snickers. Mislim, da jo je tako poimenovala tudi v knjigi.
Veselilo bi me, če bi svoje znanje kdaj delila tudi z nami v kakšni praktični delavnici, ki bi se lahko odvijala na šoli. Že nestrpno pričakujem naslednje takšno druženje.
Vsem, ki izvajate takšne dogodke, pa gre res velika zahvala za trud in delo, ki ga vložite v to. Hvala vam.
Tinca Vomer, diplomantka VSGT Maribor