Slovenija, ki se poteguje za naziv Evropska gastronomska regija 2021, je dobila nacionalnega predstavnika za evropsko tekmovanje za nagrado European Young Chef Award (EYCA) 2018. Na državnem predtekmovanju, ki je 5. junija potekalo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor, so se pomerili trije tekmovalci. Strokovno komisijo pod vodstvom dr. Janeza Bogataja je najbolj navdušil Rok Žurman, študent VSŠ Bled, ki si je s pripravo bohinjske postrvi na kreativen način zagotovil udeležbo na evropskem tekmovanju na Irskem.
Dogodka se je udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Eva Štravs Podlogar ter izpostavila pomembnost sodelovanja Slovenije v mreži Evropskih regij gastronomije.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.