V Budimpešti na Madžarskem je 13. 3. 2019 potekalo mednarodno kulinarično tekmovanje Olivier Roellinger Contest, ki se zavzema za ohranjanje ogroženih vrst ter ohranjanje morij in oceanov. Tekmovalci so morali pri pripravi krožnikov obvezno uporabiti neogroženo vrsto ribe in jo uporabiti v kombinaciji z drugim morskim sadežem. V predizboru tekmovanja je sodelovalo 14 držav Vzhodne Evrope. Komisija je izbrala 7 najboljših, ki so se pomerili v finalu. Vsak tekmovalec je moral pripraviti dva krožnika – gourmet krožnik in krožnik, primeren za domačo kuhinjo. Študent VSGT Jure Dretnik je komisijo navdušil s svojim krožnikom in zasluženo osvojil 2. mesto. Glavna sestavina njegove jedi je bil slovenski brancin, krožnik, na katerem je jed postregel, pa je izdelala slovenska kiparka Bojana Križanec.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.