Študenti VSGT so se v sodelovanju s kiparko Bojano Križanec lotili kreativnega izziva. Nastal je umetniško-kulinarični projekt Kabinet čudes, posebej ob odprtju Središča podeželske dediščine grad Negova, katerega izdelke lahko povežemo z realno zgodovino gradu in okolice, še bolj pa z legendami in miti o njem. Kiparka je unikatno oblikovala jedi, ki so jih pripravili študenti VSGT, in sicer so nastali naslednji izdelki: Razrezani graščak, Negovske čelade, Grajska čipka, Odsekani prsti, Jezerske školjke, Pobegla gos, Prsi grajske gospodične, Možganska kap, Napitek proti steklini “in ostali zvarki”. Imena, oblike in tudi sestavine obrokov so tako bile povezane z lokacijo in so jih lahko obiskovalci degustirali na osrednjem dogodku.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.