Študenti VSGT Maribor so se tudi letos tradicionalno udeležili mednarodnega tekmovanja Biser mora na otoku Brač na Hrvaškem, ki ga organizira skupnost hrvaških chefov.
Vsi tekmovalci so domov prinesli medalje. Študenti so pri večini jedeh uporabili unikatno izdelane krožnike akademske kiparke Bojane Križanec in s tem dopolnili estetsko vrednost jedi. V disciplini priprava menija sta se pomerili dve ekipi. V paru sta tekmovala študenta Žiga Grofelnik in Primož Vajs ter študenta Boštjan Volk in Aljaž Rampre. Obe ekipi sta na tekmovanju dosegli srebrno medaljo. Prav tako je srebrno medaljo prejel študent Jure Dretnik, ki je tekmoval v pripravi rižote s čemažem in ožganim škampom. Iskrene čestitke vsem.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.