Študenta VSGT Maribor Tomaž Hohkraut in Rene Plavec sta se udeležila tradicionalnega, letos že 21. mednarodnega tekmovanja Bartolomeo Scappi, ki je potekalo med 8. in 11. aprilom v tipičnem, majhnem zelenem mestecu Castel San Pietro Terme, ki se nahaja v bližini Bologne v regiji Emilia Romania, znani po delikatesah mortadele in parmigiana reggiana.
Tekmovalci so se pomerili v pripravi koktejlev in slaščic ter zadnji dan v predstavitvi lokalnih produktov in enogastronomske ponudbe. Tomaž Hohkraut je za tekmovanje pripravil sladico, v kateri je s sorbetom pinjol, kremo iz bazilike in drobljencem parmezana združil tipične italijanske okuse. Rene Plavec pa je predstavil koktejl, v katerem je dominirala aroma hruške. Študenta sta bila pohvaljena zaradi svoje strokovnosti in pridobila priznanje za sodelovanje.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.