Ljubitelji peke z drožmi smo v torek, 16. 4. 2019, preživeli prijeten in zanimiv popoldan (ter večer) z mojstrico peke z drožmi, gospo Anito Šumer. Udeleženci “Drožomanije”, delavnice MIC – Akademije kulinarike in turizma, so v sodobno opremljeni demonstracijski kuhinji VSGT Maribor pozorno sledili napotkom, nasvetom in razkritim skrivnostim peke z drožmi, ki jih je sproščeno in z nasmehom predala gospa Anita. Ob pomoči svojega moža Saša je delila znanje in 7-letne izkušnje s peko z drožmi – od sestavin pa vse do izdelkov, dišečih, hrustljavih, božansko okusnih in ne nazadnje lepo oblikovanih.
Prednosti peke z drožmi, kot so lažja prebavljivost, daljša obstojnost, večja dostopnost mineralov, vitaminov in vlaknin, pa tudi lastna izbira sestavin, se zaveda vedno več ljudi. Peka kruha in sladic z drožmi postaja pravi hit. Mojstrico Anito Šumer bomo na naši šoli prav gotovo z veseljem ponovno gostili – morda pred prazničnim decembrom presenetimo z delavnico peke potice z drožmi.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.