25. aprila se je na VSGT Maribor zbralo 7 tekmovalcev, ki so svoje spretnosti in veščine preizkusili na nacionalnem predtekmovanju za nagrado European Young Chef Award (EYCA) 2019. Namen tekmovanja je evropski izbor mladega kreativnega kuharja, ki navdih za svoje kreativno delo črpa iz lokalne in regionalne gastronomske kulture.
Strokovna komisija pod vodstvom dr. Janeza Bogataja je ocenjevala inovativen pristop pri pripravi jedi iz lokalnega okolja, turistično-promocijsko vrednost, estetsko vrednost jedi in izvirnost. Vstopnico za evropsko tekmovanje je strokovna komisija v sestavi dr. Janeza Bogataja, mag. Helene Cvikl, Srečka Kokliča in Filipa Matjaža podelila študentu VSGT Maribor Juretu Dretniku. Drugo mesto je osvojil Miha Demšar, prav tako študent VSGT, tretje mesto pa Klementina Košir, študentka Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled. Jure je pripravil Mal’co koroških koscev. Njegov krožnik je navdihnila pripoved Levi devžej, ki jo je napisal koroški pisatelj Lovro Kuhar. S svojim krožnikom in zgodbo bo Jure oktobra 2019 zastopal Slovenijo na evropskem tekmovanju v Grčiji.
Čestitke vsem tekmovalcem in mentorjem.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.