Na mednarodnem tekmovanju European Young Chef Award (EYCA), ki ga organizira International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT), je študent Jure Dretnik osvojil drugo mesto. Jure Dretnik je aprila zmagal na nacionalnem predtekmovanju EYCA in bil izbran, da zastopa Slovenijo na Rodosu v Grčiji. Tekmovalni krožnik je poimenoval Mal’ca koroških koscev, sestavljali pa so ga kvočevi nudli, polnjeni z nadevom iz suhih hrušk. Inspiracijo je Jure črpal iz pripovedi Levi devžej Lovra Kuharja – Prežihovega Voranca,. S podjetjem 8Production je Jure pripravil tudi 4-minutni film z enakim naslovom – Levi devžej, ki je bil prav tako del tekmovalne predstave.
Jureta je na Rodos spremljala mentorica Mojca Polak. Čestitke obema.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.