Prejšnji teden (5. 2. 2020) sta se Katja Zadravec in Mitja Petelin udeležila prvega sestanek projekta Erasmus+ KA202 »Stimulating Healthy Food Service Innovation (SUSTAIN)«. Sodelujemo z Galway County Council, Irska, Centro de formacion de administracion y hosteleria SL, Španija, European E-learning Institute, Danska, Momentum marketing services limited, Irska, Balkanska Agenciya za Ustoychivo Razvitie, Bulgaria in Trade management services Ltd, Združeno kraljestvo.
Namen projekta je predvsem izboljšati kakovost prehrane, ki jo ponujajo mali in srednje veliki ponudniki, s projektom pa zasledujemo naslednje prioritete:
- izboljšati kakovost prehrane,
- preprečevati pojavnost prekomerne teže Evropejcev,
- povečati konkurenčnost podjetij,
- okrepiti inovacije na področju zdrave prehrane in novih storitev ter
- opolnomočiti podjetja v verigi prehranjevanja v gostinskih obratih (bolnice, šole, premični gostinski obrati, cateringih, dobavitelji itd.).
Cilji projekta so:
- Pregled dobrih praks in priprava zbornika s konkretnimi napotki.
- Priprava in izvedba izobraževalnih programov za inovacije na področju zdrave prehrane.
- Priprava odprte spletne platforme, ki bo združevala vse zgoraj omenjene prioritete in promovirala zdravo prehrano.
- Diseminacija rezultatov med ponudnike, živilski sektor ter oblikovalce politik.
Več informacij.
Vas zanima več? Bi se v prihodnje radi udeležili brezplačnih usposabljanj na področju inovativnosti zdrave prehrane? Pridružite se nam in izkoristite znanje mednarodnih partnerjev ter povečajte konkurenčnost vašega podjetja! KLIKNITE NA POVEZAVO.

Ta projekt je financiran s podporo Evropske komisije. Ta publikacija odraža samo stališča avtorja. Evropska Komisija ni odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje projekt 2019-1-UK01-KA202-061656.
<< nazaj