V petek, 4. septembra, je v sklopu projekta Urbana zemljina za hrano pod okriljem Inštituta Wcycle in v sodelovanju z VSGT Maribor potekal prvi Ulični festival lokalne hrane.
Študentje so goste razvajali z dobrotami iz lokalno pridelanih sestavin, s pohorskim piskrom, pralino ocvrtega piščanca, pirino rižoto z gobicami in zelenjavo, Štajerskim hot-dogom z okisano zelenjavo, sladkosnede pa s “šmornom” z jurkinim prelivom in štajersko grmado. Ponudniki lokalnih vin in piva so poskrbeli za spremljavo k hrani.
Na okrogli mizi, kjer so sodelovali evropski poslanec Franc Bogovič, podžupanja MOM Alenka Iskra, predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri OGZ Blaž Cvar ter županja občine Kungota Tamara Šnofl in župan občine Sveta Trojica, David Klobasa, je bila poudarjena pomembnost lokalno pridelane hrane ter projekta Slovenija – ERG 2021.
V sklopu dogodka so na šoli potekale delavnice, na katerih je Mojca Polak predstavila pripravo skutinih cmočkov s sredico iz marcipana bučkinih semen in ajdovega krapca iz skute. Dobrote so gostje tudi poskusili.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.