VSGT Maribor nadaljuje svojo pot mednarodne odličnosti s sodelovanjem pri projektu Erasmus+. Skupaj z mednarodnimi partnerji Galway County Council (Irska), Centro de formacion de administracion y hosteleria SL (Španija), European E-learning Institute (Danska), Momentum marketing services limited (Irska), Balkanska Agenciya za Ustoychivo Razvitie (Bulgaria) in Trade management services Ltd (Združeno kraljestvo) kot vodilnim partnerjem smo uspešno prijavili Erasmus+ projekt z naslovom »Stimulating Healthy Food Service Innovation«, v nadaljevanju SUSTAIN.
Namen projekta je izboljšati kakovost prehrane, ki jo ponujajo mali in srednje veliki ponudniki. Aktivnosti projekta bodo dopolnjevale Slovenijo kot Evropsko gastronomsko regijo v letu 2021.
S projektom SUSTAIN zasledujemo naslednje prioritete:
• izboljšati kakovost prehrane,
• preprečevati pojavnost prekomerne teže Evropejcev,
• povečati konkurenčnost podjetij,
• okrepiti inovacije na področju zdrave prehrane in novih storitev ter
• opolnomočiti podjetja v verigi prehranjevanja v gostinskih obratih (bolnice, šole, premični gostinski obrati, cateringi, dobavitelji itd.).
Cilji projekta so:
• pregled dobrih praks in priprava zbornika s konkretnimi napotki;
• priprava in izvedba izobraževalnih programov za inovacije na področju zdrave prehrane;
• priprava odprte spletne platforme, ki bo združevala vse zgoraj omenjene prioritete in promovirala zdravo prehrano;
• diseminacija rezultatov med ponudnike, živilski sektor ter oblikovalce politik.
Ključen rezultat bo spletna platforma in zbornik s pregledom mednarodnih primerov dobrih praks in napotkov malim in srednje velikim ponudnikom, da bodo lahko nadgradili svoje produkte in storitve za večjo dodano vrednost.
Aktivnosti in rezultate bomo z vami delili tudi na predstavitvah, ki jih bomo organizirali.
Naše aktivnosti, napredek in rezultate lahko spremljate na www.foodinnovation.how.
Več informacij najdete TUKAJ.
Na spodnji povezavi lahko poslušate intervju na temo projekta SUSTAIN, o katerem je razpravljal Mitja Petelin: https://4d.rtvslo.si/arhiv/euranet-plus-eurofokus/174721578
#SUSTAINfoodservice #SUSTAINinnovation #ERASMUSplus