Spoštovani,
obveščamo vas, da je za študente gostinstva in turizma možno opravljanje PRI na Turistični & ekološki kmetiji pri Baronu.
“Na idilični lokaciji, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, že več kot 200 let na nadmorski višini 700 metrov stoji Baronova domačija. Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu, s čimer zagotavljamo samooskrbno kmetije. Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz naše kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji. Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje. Na eko kmetiji se zavedajo ohranjanja okolja, zato so s ponosom med prvimi v Sloveniji prejeli znak Slovenija Green Cuisine, ki je eden glavnih ciljev projekta Evropske gastronomske regije 2021. Pogoj za pridobitev naziva je pridobitev enega izmed mednarodnih trajnostnih certifikatov (Green Key) ter podpis Trajnostne gastronomske zaveze. S podpisom se zavežemo k spoštovanju sedmih trajnostnih načel: avtentičnosti ponudbe, povezovanju z lokalnimi dobavitelji, usmerjenosti k naravi, delovanju s čim manj odpadki, uporabi neoporečne vode, odgovornosti do okolja in odgovornosti do zaposlenih.”
Več informacij: gospod Boris Uranjek 051 317 104 ali gospa Mihelca Obrovnik: 041 967 028 ali na e-naslov: [email protected]
Spletna stran: www.pribaronu.si