Na državnem tekmovanju Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije sta se odlično odrezali 2 ekipi študentov VSGT Maribor ter tako zasedli prvo in drugo mesto. Naslovna tema letošnjega tekmovanja je bila Socializem skozi želodec: novosti vsakdanje in praznične kuhinje v obdobju Jugoslavije. Študenti so z inovativnim pristopom predstavili rezultate raziskovanja.
Zmagovalna ekipa, ki so jo sestavljale študentke Viktorija Pek, Nuša Prejac in Ana Zevnik, je pod mentorstvom predavateljice Mojce Polak predstavila inovativni kulinarični produkt Reciklirajmo spomine, ki udeležence popelje v dinamično doživetje inovativne socialistične kuhinje.
Drugouvrščena ekipa, ki so jo sestavljali študenti Gaj Herman, Luka Janžekovič in Martina Kovačič, pa je pod mentorstvom predavateljice Brigite Pavlič doživeto predstavila kulinarično dediščino delavskih menz za časa Jugoslavije.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.