Pod okriljem Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor (VSGT), KBZ Naše najboljše in Zavoda za turizem Maribor ter v sklopu projektnega diplomskega dela smo organizirali »Spletno tekmovanje v pripravi najboljše gobove juhe Maribora«. Tekmovanje se je odvijalo preko spletno-komunikacijske platforme Confiva od decembra 2021 do zaključka tekmovanja in razglasitve rezultatov 17. 1. 2022.
Izbrali smo inovativno izvedbo tekmovanja, kjer so se pomerili gurmanskimi mojstri in navdušenci z željo prispevati k trajnostnemu razvoju in dediščini mariborske kulinarične tradicije.
Spletnega tekmovanja se je udeležilo šest priznanih gostinskih ponudnikov iz področja Maribora in okolice:
– GH Bellevue
– Hotel Tisa Pohorje
– Gostilna in Motel pri Lešniku
– Turistična kmetija Pri Kovačniku
– Gostilnica “Pri Damah”
– Gostilna Vernik
Strokovno komisijo so sestavljali priznani strokovnjaki svojega področja: dr. Janez Bogataj, slovenski etnolog, profesor in publicist, ki se med drugim ukvarja z gastronomijo slovenskih pokrajin, doc. dr. Tanja Lešnik Štuhec iz Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, mag. Marlena Skvarča iz Visoke šole za hotelirstvo in turizem Bled in Mojca Polak iz Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Strokovna komisija je odločila tako:
ABSOLUTNI ZMAGOVALEC, Gostilna in Motel pri Lešniku, prejme pavico do uporabe naziva »Najboljša gobova juha Maribora« za leto 2022.
Pri izvedbi tekmovanja in ocenjevanja smo upoštevali aktualne COVID smernice za preprečevanje širjenja epidemije.
In ne pozabite:
»Ena izmed najlepših plati življenja je, da se moramo redno ustaviti in se posvetiti hrani«. ~Luciano Pavarotti ~
#vsgt #gobovajuhamaribora #spletnotekmovanje #tradicija