Študenti VSGT Maribor so se pod mentorstvom Tadeja Ljubca in Tomija Gregorinčiča udeležili mednarodnega kulinaričnega tekmovanja BISER MORA, ki je od 8. 4. do 12. 4. 2022 potekalo na Braču na Hrvaškem.
Uspeh in dosežek je izjemen, saj so skupno osvojili kar 24 medalj, 1 pokal za absolutnega zmagovalca, 2 pokala za skupno tretje mesto in 3 priznanja za sodelovanje. Študenti so tekmovali v različnih kategorijah, kjer so osvojili naslednje medalje:
Klavdija Zrnec je osvojila dve bronasti medalji, in sicer v pripravi tatarskega biftka in dekantiranja vina ter v pripravi flambirane sladice in postrežbi penečega vina.
Martina Kovačič je v pripravi tatarskega biftka in dekantiranja vina ter v pripravi flambirane sladice in postrežbi penečega vina pometla s konkurenco in osvojila dve zlati medalji.
Aljaž Štern je osvojil dve srebrni medalji, in sicer v pripravi tatarskega biftka in dekantiranja vina ter v postrežbi jedilnika Chef’s table, v pripravi flambirane sladice in postrežbe penečega vina pa je osvojil bronasto medaljo.
Tristan Romih je prejel zlato medaljo in pokal za absolutnega zmagovalca v pripravi flambirane sladice in postrežbi penečega vina, zlato medaljo za postrežbo jedilnika Chef’s table ter bronasto medaljo v pripravi tatarskega biftka in dekantiranju vina.
Klavdija, Martina, Aljaž in Tristan so tekmovali pod mentorstvom Tadeja Ljubca. Ana, Nives, Luka, Tian, Alen in Lovro pa so tekmovali pod mentorstvom Tomija Gregorinčiča in osvojili naslednje medalje:
Nives Kovačič je osvojila srebrno medaljo v pripravi jedi s piščancem, prav tako srebrno medaljo in pokal za skupno 3. mesto je osvojila v ekipnem tekmovanju z Ano Zevnik, bronasto medaljo pa je osvojila v pripravi jedilnika Chef’s table.
Ana Zevnik je v ekipnem tekmovanju z Nives Kovačič osvojila srebrno medaljo in pokal za skupno 3. mesto ter bronasto medaljo v pripravi rižote.
Alen Grajfoner je osvojil srebrno medaljo v pripravi jedilnika Chef’s table, prav tako srebrno medaljo je osvojil v ekipnem tekmovanju z Lovrom Mačkom, bronasto medaljo pa je osvojil v pripravi jedi z jagenjčkom.
Lovro Maček je osvojil srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju z Alenom Grajfonerjem, bronasto medaljo je osvojil v pripravi rižote, priznanje za sodelovanje pa je prejel v pripravi ribje jedi.
Tian Kuralt Rajhard je osvojil srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju z Luko Baharjem, bronasto medaljo v pripravi jedi s piščancem ter priznanje za sodelovanje v pripravi ribje jedi.
Luka Bahar je osvojil srebrno medaljo v ekipnem tekmovanju s Tianom Kuraltom Rajhardom, srebrno medaljo v pripravi jedi z jagenjčkom ter priznanje za sodelovanje v pripravi ribje jedi.
Čestitke vsem študentom ter mentorjema – ponosni smo na vas!
#vsgt #ponosninavas #bisermora #medalje #izjemenuspeh #mednarodnotekmovanje