Mednarodna in nacionalna strokovna tekmovanja so odlična priložnost za študente, da preizkusijo svoje znanje, spretnosti in veščine, stopijo iz cone udobja, se česa naučijo, pridobijo nove izkušnje in spoznajo nove ljudi. Letošnjega mednarodnega tekmovanja mladih barmanov G&T Cup so se udeležili trije študenti VSGT Maribor; eden izmed njih je Tadej Cvetko, študent 1. letnika programa Gostinstvo in turizem. Tekmovanje je Tadeju predstavljalo izziv in se ga je udeležil, ker ga področje barmanstva zanima in je želel pridobiti nove izkušnje.
Tema letošnjega tekmovanja, ki je potekalo v angleškem jeziku, je bila “Mystic forest” – mistična bitja in legende povezane z gozdovi. Najprej so tekmovalci v angleškem jeziku predstavili zgodbo oz. legendo, od koder so črpali navdih za pripravo koktajla, sledil je kratek opis koktajla, ki so ga nato tudi pripravili.
Tadej si je kot navdih za koktajl izbral legendo o nastanku Pekrske gorce. V koktajl z imenom “Hudičev zadnji met” je zmešal viski Jack Daniels zaradi njegove lesne arome, Campari, ki predstavlja “grenkega” hudiča, lokalni malinov sirup, ki pomeni hudičevo kri, sveže maline za sladkost svete Marije in Ginger ale kot sinonim za mitični razpad hriba.
Predstavitev zgodbe in recept za koktajl najdete na povezavi: ZGODBA
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.