V torek, 11. 4. 2023 je na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor potekala 1. konferenca gastronomije in turizma z naslovom (R)evolucija gostinstva. Dogodek je potekal v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Sekcijo za gostinstvo in turizem Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ter Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport.
Govorniki in gostje so bili Matevž Frangež, državni sekretar pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport za področje turizma, Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem MGTŠ, Blaž Cvar, predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Barbara Zmrzlikar, vodja področja raziskav na sektorju za raziskave, razvoj in evropske projekte, STO, dr. Tanja Angleitner Sagadin in Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in drugi.
Tema okrogle mize je tekla o (R)evoluciji v gastronomiji in turizmu na področju vzpostavljanja trajnostnih odnosov z gosti, o ponudbi hrane in pijače (s poudarkom postrežbe vode in lokalnih vin), ustvarjanju privlačnih lokalnih jedilnikov in prehranskih odpadkih. Gostje so med seboj delili izkušnje in ideje tudi o učinkovitem poslovnem modelu ter odpravi kadrovskih težav. Maribor si kot najboljša kulinarična destinacija Evrope 2023 tudi s takšnimi dogodki uspešno utira svoje mesto med enakovrednimi kulinaričnimi sogovorniki v širši regiji ter vpliva na pozitivno promocijo gostinstva in turizma.
Podobnih dogodkov se veselimo tudi v prihodnje!
Foto: Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor, Blaž Črnič
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.