V petek, 19. 5. 2023 je Cafova ulica ponovno zaživela ob vonjavah odlične hrane in pijače ter ob ritmih dobre glasbe.
Ponovno smo v sodelovanju z RRA Podravje – Maribor in projektom Food Wave organizirali ulični festival lokalne hrane, ki je tudi letos na Cafovo privabil ljubitelje štajerske kulinarike in tiste, ki radi poizkusijo nekaj novega.
Naši študenti so za obiskovalce pripravljali različne lokalne jedi v moderni obliki. To so bile:
– šunka pečena v krušnem testu s hrenom in hrenovo peno,
– šmorn z jabolčno čežano in jagodami,
– pražen krompir, pečen svinjski vrat, okisana mlada čebula in redkvica,
– čičerikin golaž s pomladno zelenjavo, hišni kruh,
– pohanček v hrustljavi žemljici s sočno solato.
Tokrat smo na dogodku izvajali tudi dve kulinarični delavnici s poudarkom na “zero-waste” kuhinji. Prvo delavnico, ki je bila obarvana s pridihom socialistične kuhinje, je izvajala naša predavateljica, Mojca Polak, medtem ko se je pri izvedbi druge delavnice v to vlogo postavila naša študentka, Klara Šmigoc, ki je svojim gostom pripravila odlične sladke dobrote.
Za pijačo so poskrbeli Vinogradništvo Horvat, Vina Oskar in Pivovarna Maribor.
<< nazaj