Že četrto leto zapored je potekala Žametna večerja med vinogradi – vrhunski gastronomski dogodek, katere del smo bili tudi mi. Za 70 m dolgo mizo je sedelo 150 gostov, ki so se prepustili vinsko-kulinaričnemu doživetju, ki ga je pod budnim očesom mentorjev pripravilo približno 80 študentov VSGT Maribor in dijakov SŠGT Maribor.
Pethodni meni z vinsko spremljavo so sestavili Lan Verko (SŠGT Maribor) in Klara Šmigoc (VSGT Maribor) ter chefi Jorg Zupan, Luka Jezeršek in Sebastjan Plevčak.
Za vrhunsko spremljavo sta poskrbela Ana Marija Šavli (VSGT Maribor) in Antonio Pintarič (SŠGT Maribor) pod mentorstvom predavatelja Lovra Visočnika, barmana Davida Možiča in sommelierja Jerneja Lubeja.
Pri dogodku gre vsako leto za sodelovanje dijakov SŠGT in študentov VSGT z uveljavljenimi strokovnjaki, priznanimi chefi. Letos so z dogodkom opozorili na svoje kompetence in potenciale v gostinstvu in turizmu.
Pri izvedbi Žametne večerje so sodelovali Zavod za turizem Maribor, VSGT MAribor, SŠGT Maribor, Biotehniška šola Maribor in podjetje Factumevent.
Vsem sodelujočim iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje.
#vsgt #vsgtmaribor #visitmaribor #žametnavečerja #vinskokulinaričnodoživetje #gastronomskidogodek #mladiupi #kompetence #chef
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.