Tradicionalni dogodek Dan mentorjev smo letos zasnovali nekoliko širše, saj smo želeli izpostaviti problematiko pri poklicih gostoljubja, interesu mladih za te poklice in poudariti pomen dobrega mentorja in mentoriranja pri praktičnem izobraževanju v podjetjih.
17. oktobra smo medse tako povabili predstavnike strokovne javnosti, izobraževalnih institucij in predstavnike gospodarstva. Dogodek smo naslovili z ODštekani mladi vs IZštekan biznis in mu dodali predavanje ter okroglo mizo. Motivacijsko predavanje in moderiranje okrogle mize smo zaupali kreativnemu direktorju desetletja Aljoši Bagoli. Po uvodnem predavanju smo predvajali video, v katerem smo zbrali negativne in pozitivne izkušnje študentov pri opravljanju praktičnega izobraževanja v podjetjih ter njihove poglede na to, kakšen bi moral biti dober mentor. Sledila je okrogla miza, kjer je bilo izpostavljenih več tematik, kot npr. upad interesa za delo v gostoljubju ter zakaj mladi obupajo nad gospodarstvom. Govorniki okrogle mize so bili:
Jasna Radič je izpostavila, da bo v prihodnjih letih v panogi manjkalo okoli 8000 delavcev, kar je resen alarm za prihodnost, Martin Jezeršek pa je mnenja, da je celotna industrija gostinstva in turizma zdaj v prehodni fazi.
Okrogli mizi je sledila predstavitev kulinarične ponudbe Restavracije Sedem. Drugi del dogodka je zajemal predstavitve podjetij študentom. V predavalnici so se pridružili študenti prvih in drugih letnikov, ki so prisluhnili predstavitvam podjetij, kar jim je bilo v pomoč pri odločitvi, kje želijo opravljati obvezno praktično izobraževanje.