VSGT Maribor v povezavi s sofinanciranjem LA FONDATION POUR LA FORMATION HÔTELIÈRE organizira delavnico TRENDS IN FOOD DESIGN (teoretični del) / ZERO-WASTE CULINARY PRACTICES (praktični del), ki jo bo izvajala mednarodno priznana Dr. Kateryna Fedosova.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku od 8:30 do 15:00. Podrobnejši program boste prejeli po prijavi. 12. 3. od 8.30 do 15.00
VSGT Maribor
CENA: 69 EUR z DDV na osebo in vsebuje lahko kosilo. Udeležba je brezplačna za zaposlene v šolstvu in doktorske študente. V primeru “no show” bomo izdali račun v polni vrednosti.
Ta seminar bo razkril najnovejše trende v industriji restavracij, s poudarkom na oblikovanju hrane, tehnikah predstavitve in trajnosti v sodobni gastronomiji.
Kaj lahko pričakujete?
Temeljna načela vizualne estetike v gastronomiji.
Ključni trendi v oblikovanju hrane in predstavitvi jedi v restavracijah.
Metode za izboljšanje zaznane vrednosti jedi v restavracijah.
Pomembnost osebne blagovne znamke kuharja in njen vpliv na uspeh restavracije.
Praktična delavnica
V drugem delu seminarja bo potekala kulinarična delavnica, ki bo vključila živo predstavitev tehnik oblikovanja hrane in metod priprave sladic brez odpadkov. Predstavitev bo vodila dr. Kateryna Fedosova s pomočnikom, kar bo udeležencem omogočilo opazovanje celotnega procesa.
Po predstavitvi bodo zainteresirani udeleženci imeli priložnost ustvariti svoje lastne predstavitve jedi z uporabo pripravljenih sestavin. Seansa se bo zaključila s pokušino, kjer bodo vsi lahko ocenili rezultate.
Praktična izkušnja, ki združuje umetnost hrane s trajnostjo – idealna za kuharje, lastnike restavracij, profesorje kulinaričnih umetnosti in študente, specializirane za gastronomijo, restavracijski posel in gostinstvo!
IZVAJALKA SEMINARJA Dr. Kateryna Fedosova je doktorica znanosti, izredna profesorica na Oddelku za hotelsko in restavracijsko dejavnost na Odeski nacionalni tehnološki univerzi, gostujoča predavateljica na SRH Dresden School of Management, direktorica marketinga pri EuroCHRIE, vodja svetovalne skupine za restavracije ConsultingHUB, solastnica in umetniška direktorica kreativnega studia DeFazz, članica Južnega združenja kuharjev Ukrajine, International CHRIE, La Fondation pour la Formation Hôtelière in številnih drugih organizacij s področja gostinstva in turizma. Je strokovnjakinja za svetovanje na področju restavracijskega poslovanja in ima več kot 15 let izkušenj z organizacijo, razvojem in promocijo restavracij. Predava na različnih predmetih s področja restavracijskega poslovanja, kot so IKT v hotelskem in restavracijskem poslovanju, hotelske operacije, kulinarična umetnost in tehnologija izdelkov za catering. Vodila je številne študentske projekte in diplomska dela ter mednarodno prakso, v okviru katere približno 100 študentov ONTU letno opravi usposabljanje v ZDA, Turčiji, Grčiji, Franciji, Češki in drugih državah sveta.
Več informacij: www.fedosova.com | Facebook | Instagram | Linkedin | Orcid