Združenje turističnih kmetij Slovenije aktivno vpliva na usposobljenost deležnikov na področju turizma na podeželju.
Zraven kratkih dobavnih verig in naravno pridelane hrane se vse več pozornosti namenja tudi optimizaciji procesov, ki omogočajo racionalno rabo živil in ostalih resursov. Zato smo januarsko strokovno delavnico namenili prav temu. Predavatelja Mojca Polak in Sebastjan Plevčak sta udeležencem iz SV Slovenije predstavila trende in primere dobrih praks pri omejevanju zavržkov hrane. V kuhinji pa so udeleženci pripravili zanimiv nabor jedi, ki omogoča enostavno preobrazbo najbolj pogostih prehranskih viškov v kreativne jedi, kot so ocvrtki iz riža, temna omaka iz zelenjave zgoščena s kruhom, ki je lahko odlična osnova za testenine, proteinska sol, hrustljavi posip iz ostankov piškotov in potice, hkrati pa pridobili znanja, ki omogočajo učinkovito podaljševanje kakovosti živil pri hrambi.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.