17. aprila smo na VSGT Maribor izvedli KATIS delavnico na temo »Sodobno umeščanje kulture sira v kulinarično ponudbo«. Usposabljanje je bilo namenjeno predvsem učiteljem, predavateljem in izobraževalcem odraslih v programih na področju gastronomije in tudi živilstva.
Osemurno delavnico so vodili:
– direktorica Mojca Polak, soavtorica kataloga NPK Sirni sommelier
– Irena Orešnik, avtorica knjige Obožujem sir in sirarka
– Goradz Halič, soavtor kataloga NPK Sirni sommelier
– Tadej Ljubec, vodja Restavracije Sedem
24 udeležencev je tekom delavnice spoznalo pridelavo sira, stile sira in preizkusili njegovo uporabo v kuhinji. Prav tako so bili seznanjeni z različnimi oblikami postrežbe sira v restavracijah ter sire in jedi s siri tudi degustirali in kritično ovrednotili. Prijetno srečanje so zaključili s harmoničnim druženjem sira s pijačami.
Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.